Mentalt i alla fall. På upptrampet brukar jag tänka på att dra foten bakåt som man gör på en fotskrapa och på nedtrampet skjuter jag den framåt i rakt motsatt riktning.
det är just i övergången där som jag upplever problem med att upprätthålla ett "flöde" i kraftöverföringen.
En sak jag har märkt är att med högre kadens är det lättare att det inte hakar upp sig där. Med en hög kadens kan man lyfta foten aktivt och sedan bara låta den falla ner och ändå få ut bra kraft samtidigt som det blir en jämnare kraft. Det har jag märkt på trainern, men pulsen blir högre så förmodligen är väl effektiviteten ändå lägre. Jag undrar om jag upplever korta vevarmar så befriande just för att jag har problem med lyftet under rundtrampet. På en kort vev behöver jag inte lyfta foten lika mycket.
En annan undran är om jag kan pressa upp kadensen aktivt genom träning? Om jag är effektivast vid 95 rpm idag, kan jag genom att aktivt öva rundtramp vid en högre mindre effektiv kadens så att jag så småningom blir effektivast kring den högre kadensen, säg, 115 rpm istället, eller ska man öva kring där man är som effektivast för stunden?
/Bruno
__________________________________________________________ Ta semester! - sök efter resor hos Yahoo! Shopping. Jämför pris på flygbiljetter och hotellrum här: http://shopping.yahoo.se/c-169901-resor-biljetter.html?partnerId=96914052