Cykelbanor är ofta anpassade för tvåhjuliga cyklar, inte sällan med krav på att kunna lyfta framhjulet för att komma över kanter.
Cykelbanorna i Åkarp är ett exempel där det ofta förekommer trottoarkanter. Avspärrningar för bilar för att komma in på cykelbanor som är så smala att lådcyklar inte kommer igenom finns det gott om.
Vad gäller cykelställen så är Malmö stads cykelställ vid citytunnel nedgångarna ett bra exempel. Om man inte har cykeln i ett cykelställ blir cykeln bortfraktad. Cykelställen är av typen att man måste sticka in framhjulet i en betongkloss, järnställ osv. Har man någon annan typ av cykel än en vanlig standardcykel (helst utan cykelkorg) har man problem att ställa sin cykel.
Det behövs alltså cykelbanor som klarar av även bredare cyklar och cyklar som inte kan "hoppa".
Det behövs cykelställ åt alla typer av cyklar (vilket inte är så svårt, det enkla sättet är att ha cykelställ av typen "pinne i marken" och inte frakta bort cyklar som "står fel").
On Wed, Apr 24, 2013 at 03:11:03PM +0200, Ingemar Tigerberg wrote:
Tack! På vilket sätt är cykelbanornas icke framkomliga? Och cykelställen inte lämliga?
Vad skulle behövas för förbättringar? Finns det goda exempel på just detta?
-- Ingemar Tigerberg Redaktör och skribent på magasinet Camino
-- Svara gärna EFTER orginaltexten och ta bort den delen som du inte svarar på. Info: http://lists.lysator.liu.se/mailman/listinfo/hpvs