On 2005-01-25, at 15.45, Jan-Inge Ljungberg wrote:
Hej Kan vi inte ta in lite intresseanmälningar för personer som kan tänkas göra Trampkraft. Jag vill gärna ha en redaktionsgrupp som delar på jobbet. Någon gör layout, någon jagar artiklar, någon skriver, någon ordnar tryckning osv OCH någon kanske måste vara redaktionschef!
Som det varit hittills så har en person fått göra alltihop. Och lönen är inte den bästa! Så delat jobb är kanske mer jobb men mindre per person?
Delat jobb är definitivt roligare, dvs mindre jobbigt.
Jag skulle kunna tänka mig att vara en i gruppen. Jag brukar ändå bli inblandad eftersom jag sitter på pengarna!
Jo, min idé om rullande schema var att denna enda person skulle kunna vara olika från gång till gång. Min idé till detta fick jag från en tidskrift som ges ut av föreningen Nordisk arkitekturforskning. Redaktionsrollen cirkulerade mellan skolorna i Norden (numera har man fast redaktion). På liknande sätt kunde Trampkraftredaktionen cirkulera mellan lokala HPVS-avdelningar (f.n. Syd och Väst). Men eftersom man slutat med rullande redaktion hos Nordisk arkitekturforskning, så kanske det är en bra idé som inte fungerar i praktiken...
On 2005-01-25, at 16.15, Olaf Johansson wrote:
Såväl produktion av Trampkraft som av CD kräver Internet om det ska utföras av en grupp. Garanterat ingen vill skriva av maskinskrivna manusark. Så om vi inte har krav på att alla mottagare behöver Internet, så måste vi i alla fall ställa det kravet på de som vill vara med och producera.
Nja, artikelförfattare och fotografer behöver inte internet. Och, även om det är jobbigt att skriva in en artikel från papper till dator, så är det mindre jobbigt än att skriva själv. Så jag antar att artikelförfattare inte ens behöver dator, deras artiklar tas emot ändå...
Programvara för originalframställning behöver bara en av medarbetarna ha tillgång till och kunna sköta.
Inte om vi ska ha rullande redaktör.
Övriga jobbar med ordbehandlare och för skissandet eventuellt ett grafiskt verktyg. Planering och löpande kommunikation kan kanske ske via en wiki.
En idé vore att göra hela arbetet internetbaserat. Med lämplig programmering torde man kunna skapa en super-webblogg, där man kan göra (viss) layout - det mesta skulle vara förberett som mallar. Alla skriver in artiklar och lägger in bilder själva. Vill man, så kan man låta en redaktör anvisa plats. När det blivit tillräckligt mycket bestämmer man att man har ett nummer, filer tas ut (PDF), putsas upp i något lämpligt program, och skickas till tryckeriet.
Hrm, be inte mig programmera detta, bara...
Sverker
(Jag vet att det går.)