Halloj,
Mina halkproblem löser man med dubbdäck, som redan flera bekräftat.
Vad gäller värme så är jag väldigt känslig i tår och fingrar. Tunna yllesockor och -strumpor innerst + skidvantar och tjockare yllestrumpor löser det. Tre lager på resten av kroppen: vindskydd, varmlager och transportlager. Huvudet har jag en ganska tjock, stickad balaklava på. Och glasögon. Blir det för kallt så smärtar det i mina ögon, kanske på grund av iskristaller som blåser emot.
9 okt 2009 kl. 10.14 skrev Mats Leidö:
Låt mig börja med ett citat Peter Markusson från 2001: Citat:
I Göteborg har vi isbark. Vägen ser torr, knallsvart och säker ut, men det går inte ens att stå utan att ramla. Efter en morgon med havsdimma och just under noll kan man slå sig fördärvad på två sekunder, utanför knuten.
Vintercykling har sina utmaningar. Hur länge kan ni cykla? Hela vintern? Eller finns det vissa dagar där ni bara ställer cykeln hemma? Eller... slutar ni efter nån viss vecka, som vi har gjort hemma hos oss?
Alla tips på hur man klarar vintern med hojen - eller en annan typ av hoj - mottages tacksamt. Jag har länge velat kunna cykla hela vintern, men aldrig riktigt försökt komma över mina begränsningar, som gör att jag nästan alltid slutar efter skolans höstlovsvecka. -- /zixvelo troglodist
Med vänlig hälsning, Peter Markusson
Tel 031-12 71 64 Mob 0705-12 71 60
Adress: Långedragsvägen 61 C 426 71 Västra Frölunda