Hej alla! Tack för mötet i måndags och ursäkta att det dragit ut på tiden med "protokollet". Jag skyller på det annalkande tenta-p, blotta tanken på tentorna tycks ha förmågan att göra mig helt handlingsförlamad eller åtminstone synnerligen ineffektiv. :-( Nu är NUTS^2:s ordförande Sara med här på listan i alla fall, men SKÖN har jag inte hört något av. Strängar och rör har jag inte fått tummen ur att kontakta än (helt i enlighet med ovanstående resonemang).
Sammanfattning av mötet: (utförliga anteckningar finns bifogade) Vi kommer formulera förfrågan som en byteshandel med Universitetet: Vi får kulturkonsulent mot att de får helhjärtat PR.
Howe skriver ett dokument på det här, Karin och Hans tar upp det på Rektors ledningsråd.
Nästa inbokade möte äger rum 30/10 kl 16:00, Musicum. *Du som inte hör av dig till mig räknar jag med kommer på det mötet*
Helt annan sak: Kulturkrockskommitésammankallande Len väntar fortfarande på representanter från en del föreningar.
mvh Vega
Sammanfattning: Vi kommer formulera förfrågan som en byteshandel med Universitetet: Vi får kulturkonsulent mot att de får helhjärtat PR.
Howe skriver ett dokument på det här, Karin och Hans tar upp det på Rektors ledningsråd.
Nästa inbokade möte äger rum 30/10 kl 16:00, Musicum. *Du som inte hör av dig till mig räknar jag med kommer på det mötet*
Paraplymöte nr 3
Motsols runt bordet: Fredrik Howe (Lusen/Blåset), Vega (LiSS), Uffe (LAO/Lihkören), Hanna Wide (Holger), Karin Tuvgren (Linnea), Lotta Perhammar (Chorus Lin), Elin Krepper (LiHtösen), Hans Lundgren, Karin Schuback
Tid och plats: 061009 kl 16-17, Musicum
1. Hans Lundgren: Varför är vi här? Howe: Undersöka om det går att få en och endast person på universitetet som kontaktperson för kulturföreningarna. Reda ut vad universitetet kan stödja och på vilket vis.
2. Lotta: Hur har Musicum fungerat tidigare? Hans Lundgren: Fram till 04/05 hade jag i upppdrag att ha kontakt med studentföreningarna. Jag kunde hjälpa till med finansiering av gästlärare/-dirigenter. Det gick också att använda universitetets resurser för att t.ex. trycka affsicher. Större projekt som skivinspelning gick även då upp till Rektor.
3. Vad för typ av stöd skulle vi vilja ha? Snabbtitt i de Karin Schuback tillhanda föreningspresentationerna ger vid handen att stöd stavas lokaler, transporter, marknadsföring, pengar.
3.a. Lokaler Musicum är ganska fullt som det är, men rummet vi sitter i nu kan göras om till övningsrum. Det finns musiksalar i Key-huset också. Efterfrågan på lokaler _är_ stort, t.ex. skulle rockbanden vilja ha replokaler. Studieförbund har erbjudit sig att stå för utrustning och underhåll, men vi har inte ens möjlighet att stå till tjänst med utrymme.
För de som måste repa någon annanstans borde man utforma något slags högkostnadsskydd. (Lusen repar hos Östgötamusiken för lägre hyra än Musicum, Chorus Lin repar i Katedralskolans (undermåliga men välmålade) aula för högre hyra, LiHtösen repar på Folkungaskolan.)
Man skulle kunna höra med studentvänliga fastighetsägare, t.ex. Bygg-Vesta och Studentbostäder/Stångåstaden om de har något att ställa till förfogande.
3.b. Transporter Howe refererar Hanna Wallenbros historia om när Katharsis skulle iväg på rephelg. Att studentföreningar ska kunna använda universitetsbilarna låter ju vettigt. Det finns personbilar (fast utan dragkrok) och skåpbilar.
Det vore fint att kunna åka på turné i en Campusbuss. Inte minst vore det en utmärkt reklam för universitetet. Man skulle också vilja bussa hit publik från Norrköping ibland. (Här börjar vi diskutera att kulturföreningarna kan marknadsföra universitetet, men hela resonmanget kring det är samlat på punkt 5.)
3.c. Annonsering Hans Lundgren berättar om en tidningsannons man haft tidigare, utformad som ett kalendarium över musikevenemang på/av universitetet. Karin Tuvgren hejar på och resten hummar instämmande. Annonsering under gemensam logga så att folk känner igen sig vore önskvärt.
3.d. Turnéer Turnéer kan inte gå med vinst, så deltagarna tvingas betala ur egen ficka för att åka med. Karin Tuvgren säger att Linnea för sin del brukar tappa ungefär halva kören på det. Hans Lundgren tycker att det är rimligt att sådant som producerats här även ska visas på andra ställen med universitetets stöd. Ibland kanske det inte ens handlar om bidrag utan bara lån: Om Lusen hade fått garanti om stöd hade de kunnat tacka ja till den prestigefyllda inbjudan de fick från Italien och ändå lämna tillbaka pengarna, tack vare Howes idoga sponsragg. Nu steg flygstolspriserna ytterligare under sponsraggandets gång så att de inte kunde åka ändå.
4. Äskningar och redovisning Lokaler och transportmedel är visserligen sådant som Universitetet självt förfogar över, men det kostar likväl något för någon. Därför bör vi vara beredda på att ange volym på behoven av såväl resurser som reda pengar. Jahadå, säger vi, det gör vi gärna. Helst för en termin i taget, eftersom det är hög omsättning på medlemmar i föreningarna.
På samma sätt ska vi vänta oss att få redovisa våra faktiska utgifter och intäkter från konserter/föreställningar. Det går också bra tycker vi, vi måste ändå hålla koll på pengarna för egen del.
5. Vi gör reklam för universitetet och för Linköping (och Norrköping) När vi åker på turné visar vi upp något från LiU och representerar LiU på annan ort. Vi tror att vi gör det på ett bra vis, men vi skulle inte ha något emot att göra mer och vi fick skäl att göra det.
Vi jämför lite med Team Valla. De har loggor på sina tröjor. Vi kan ställa upp montrar eller ha annat reklammaterial tillgängligt i samband med våra konserter/föreställningar. Vi gör också reklam genom att tala väl om vårt universitet.
Hanna Wide påminner om att det är viktigt för universitetet att behålla sina studenter och hålla dem kvar i stan efter examen. Sådant är vi bra på. (Av 750 LiSSare bor 350 stycken i Linköping med omnejd.)
Bolognaprocessen medför att man kommer kunna läsa grundnivå och masternivå på olika orter, påpekar Lotta. Det kommer alltså inte bara vara viktigt att nå gymnasister utan också de som redan är studenter.
Karin Schuback föreslår med hänvisning till föregående resonemang att vi borde argumentera för en byteshandel med universitetet: Föreningarna får en kontaktperson, universitetet får för dem billig och effektiv PR. Förslaget tas emot med entusiasm. Karin själv skulle vara intresserad av att ta på sig en sådan funktion om universitetet vore villigt att ge henne erfoderliga resurser.
6. Dokument Hur går vi nu vidare med det här, frågar Hanna Wide retoriskt. Karin och Hans tar ur upp det på Rektors ledningsråd. Vi ska fixa en skrivelse om allt det här vi pratat om som de kan ha med sig. Karin Scuback kommer träffa Mats Arwidsson på onsdag och kan då preliminärboka en ledningsrådstid åt sig. Howe får börja skriva på skrivelsen, så bollar vi om den på mejlinglistan.
Norrköpingsföreningarna är inte inblandade i det här än. Det måste de bli, annars kommer universitetet inte vara intresserat av förslaget. Vega letar upp dem, preliminärt verkar det handla om NUTS^2, SKÖN och någon dansförening. Dessutom kan vi ha missat en dansgrupp här i Linköping, Dekkadans.
7. Nästa möte Vi träffas igen måndag 30/10 kl 16 i Musicum. Något internt paraplymöte bokades inte, det löser vi mejlledes.