Åke Broxvall:
Tabellerna är ett problem ... den OCR:ade utskriften återges med en proportionell font (Arial?).
B L Wahlman:
I min läsare (Safari) kan jag i två av Runebergs tre ramar byta stil ... Vad jag inte vet är om Runeberg sväljer den av mig valda stilen, när jag sparar ... Tacksam för upplysning från någon Runebergsk system-person.
När det gäller tabeller är ju font med konstant breddsteg A & O. COURIER finns väl hos de flesta, men är uselt på att visa skillnad mellan 1 (ett) och l (gement Ludvig).
Jag är inte en "Runebergsk system-person", men jag kan lite om webb-teknik. Jag är nästan, nästan hundra procent säker på att det inte är tekniskt möjligt att skicka med typsnitts-information i en textruta (som t.ex. korrtextsrutan) tillbaks till webbservern (t.ex. när man sparar en korrtext). Det är därför som vi t.ex. skriver in koder för fet stil och inte bara markerar ett ord som fetstil direkt i rutan. Vad du anger där påverkar alltså bara dig, Bo Lennart.
Valet av typsnitt på en webbsida har ju den uppenbara frågan"vad ska häda om fonten inte finns hos den som läser sidan". Därför är html gjort så att man inte skickar ett typsnittsnamn, utan en lista på typsnittsnamn som kan användas. När sidan ritas ut, så ska webbläsaren använda den första font som finns på det aktuella systemet. För säkerhets skull så finns det några koder för standardfonter, t.ex. monospace som anger att en fastbreddsfont skall användas om ingen av de föregående fonterna i listan är tillgängliga. De kompletta reglerna för detta finns i specifikatione för CSS, Cascading Style Sheets på http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/fonts.html#font-family-prop
I framtiden kan det komma system där man kan ange på en webbsida var webbläsaren kan ladda ner fonten automatiskt som behövs för att visa sidan som det är tänkt, men det finns inte färdiga specifikationer för det än.
Christer