Ingemar Olson skrev:
Om versen fortsätter på nästa sidan, är det tillräckligt att sätta in </poem> bara på nästa sidan (som <chapter></chapter>), eller vill ni ha båda <poem></poem> på samma sida?
För alla taggar som påverkar utseendet (alla utom chapter, tror jag), så ska både start och slut finnas på samma sida. Annars kan våra program inte presentera en sida i taget med rätt utseende, utan skulle bli tvungna att söka igenom alla sidor för att kunna visa upp en enda. Det betyder att kursiveringar och dikter som sträcker sig över en sidbrytning ska avslutas och öppnas på nytt.
Förutom poem, funderar vi just nu på hur vi ska göra med tabeller. Hittills har vi inte haft några regler för uppmärkning av tabeller. Hur man än gör, så blir det krångligt. Som tur är, är tabeller rätt ovanliga. Det vanligaste är att använda mellanslag för att få siffror under varandra i kolumner. Någon har använt grafiska tecken för att göra ramar, vilket jag tycker är bortkastad möda. Någon har på eget initiativ infört HTML-markeringar, vilket jag tycker är fel väg att gå, eftersom de är svårlästa och svåra att redigera. Ett förslag är att tillämpa samma tabellmarkeringar som Wikipedia använder. Men idag har vi inget program för att visa sådana tabeller.
Ännu mer komplicerade frågor är musiknoter och ekvationer. Som tur är förekommer de bara i rätt specialiserade böcker. Wikipedia har ju en lösning för ekvationer, men ingen för musiknoter. Vi har redan en del musik, men det är enbart Johan "tuben" Tufvesson som arbetat med det och han har ett bra program för det, och det fungerar inte med korrekturläsning över webben.