Hej!
Du är kallad till Digifris vårmöte den 16:e mars, kl 17:30 i Luxor (övervåningen på Kårallen).
Dagordning:
1. mötets öppnande 2. mötets behörighet och beslutanderätt 3. val av mötets ordförande 4. val av mötets sekreterare 5. val av två personer att justera protokollet 6. val av årets valberedare 7. styrelsens verksamhetsberättelse för förra året 8. ekonomisk berättelse för förra året 9. revisorernas berättelse för förra året 10. ansvarsfrihet för förra årets styrelse 11. stadgeändring: ändring av datumen för att senast hålla vår- och höstmöte till att tillåta mötet under hela vår- och höstterminen. 11. övriga frågor 12. mötets avslutande
Välkommen!
Bifogat är verksamhetsberättelse om någon vill läsa den redan nu.
// Philip
(pheew, det var nära ögat, 23:55)
Verksamhetsberättelse för Digifri, 2004
Året inleddes med föreningens konstituerande möte 2004-02-04 varvid årets styrelse röstas fram. Styrelsen för detta året är som följande:
Ordförande: Philip Jägenstedt, 840903-1930 Sekreterare: Emil Eifrém, 780523-2951 Kassör: Erik Johansson, 820825-7991 Ordinarie ledamöter: Anders Kagerin, 820114-5938 Henrik Larsson, 790121-2931
Samt med Tobias Ivarsson 841011-4618 som revisor. För valberedning valdes Gustav Jönsson och Karl Svensson.
Verksamheten startade därefter med medlemsmöten där förslag om verksamhet, verkställande av dessa samt bestämmelser om protokoll och format för internt bruk diskuterades. Nämnvärda verksamheter under årets gång är många.
Tidigt under verksamhetsåret skapades en hemsida (www.studorg.liu.se/digifri) och domänen www.digifri.org skänktes till föreningen för de närmsta 3 åren. För denna sida skaffades även ett konto hos UNIT. Sidan var till en början enkel men utökades under årets gång. Största utökningen var tillägget av Wikifri, en wiki för flertalet ändamål som är flitigt använd.
Det skapades flera kanaler för kommunikation, en mailing-lista digifri@lists.lysator.liu.se, ett LysKOMmöte "Digifri" samt en IRC-kanal #digifri irc.freenode.net.
Studiecirklar har också genomförts på ämnen så som "Varför fri programvara", "Copyright och patent" och "Mono eller Java?". Det undersöktes också utifall vi kunnat få ekonomisk hjälp med dessa, men detta har fallerat p.g.a. låg frekvens och vår policy att vara politisk obundna.
Digifri presenterade sig på Lysators UppLYSning där FSF-Europa var gästföreläsare. Det var många människor där och vi hoppas att ryktet om Digifris existens sprider sig.
Programvara på universitetet inventerades för att identifiera vilka proprietära programvaror som används och är lätta att byta ut mot fria alternativ. Kursansvariga kontaktades för att diskutera byte av programvara eller länkning till Wikifri där status på kursens programvaror finns samt förslag på och hjälp med fria alternativ.
Efter sommaruppehållet presenterades LiUnix, en GNU/Linux-distribution anpassad för studenter vid Linköpings Universitet och baserad på fri programvara. Denna producerades i 50 ex. och delades ut i Colloseum.
Det hölls även en installfest under hösten, som gick bättre än dystra förväntningar då det dök upp flera studenter som behövde hjälp med sina fria programvaror.
Richard Stallman bjöds in som hedersmedlem, vilket han accepterade utan omsvep till stor glädje för oss.
Under höstens gång förs kommunikation med Red Hat om en eventuell gästföreläsning. Det visar sig svårt att planera med god varsel p.g.a ovetskap om framtida resor hos Red Hat. Vi inväntar med intresse fortsatt kommunikation och besked.
Efter försening fick även Digifri ett föreningskonto hos Föreningssparbanken där kassören och ordförande står som firmatecknare.