[LSFF] Griljera skinkan eller inte?

Viklund Britt-Louise Britt-Louise.Viklund at aklagare.se
Fri Dec 18 15:46:04 CET 2015


Vad krångligt. 

Jag brukar skilja vitan från gulan och bara använda gulan. Då blir äggkomponenten inte så rinnig. 

B-L

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Tommy Persson [mailto:tommy.persson at liu.se] 
Skickat: den 18 december 2015 13:10
Till: Viklund Britt-Louise <Britt-Louise.Viklund at aklagare.se>; lsff at lists.lysator.liu.se
Ämne: Re: SV: [LSFF] Griljera skinkan eller inte?

On 2015-12-18 09:05, Viklund Britt-Louise wrote:
> Har du ägg och ströbröd (senap finns ju) ifall någon vill griljera eller ska sådant medtagas?
>
> Det är ju inte precis krångligt att griljera.  Och vi kan griljera en i taget ifall vi är tveksamma om båda behövs.
>


Ja, ägg, ströbröd och senap finns. Men om syftet med griljering är att ge smak kanske annan smak än senap behövs då man ändå har den på skinkan...

Jag lyckas aldrig få griljeringen att fastna ordentligt på skinkan.

Kollar nu ett recept. Man verkar behöva majsstärkelse också:

Griljering: Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker. Torka av ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse så stannar griljeringen kvar. Bred senapsblandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min eller tills skinkan fått fin färg.

Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.

-------

Jag har ingen majsstärkelse. Vad är det? Är det majzena-mjöl?

---
/Tommy



More information about the lsff mailing list