Äntligen börjar mina tankar ha blivit nedskrivna. Det blev bara 3,5 sidor, lite mycket kanske, men jag kunde inte sluta.
Bara en liten reflektion över längderna på beskrivningar. Spelarna kommer få välja en varsin religon (så en kort-kort beskrivning att låta dem välja efter skulle kunna vara ett trevligt kompliment, typ tre rader) och sedan skapa sin karaktär efter religonen. Detta innebär att jag gärna har en religös beskrivning som inte är allt för lång (typ en en och en halv sida, inte mer än vad som är bekvämt för en konventskaraktär). Sedan är det alltid trevligt med en stor baktanke, så skriv gärna hur mycket som helst om gudarna, men jag tar gärna emot en kortare sammanställning att mata spelarna med. I flera fall tror jag att det finns en hel del som är trevligt för gudarna att veta, men som inte spelarna behöver känna till (att krigsguden surfar i smyg, eller att det finns dödstomtar i dödsriket och dyl). Självklart kan jag skriva sammanställningarna själv, om Ni tycker det känns som "tråk-jobb", men jag tror att Ni har en bättre bild av vad som är centralt i religionen. För övrigt måste jag få berätta att det är underbart att läsa beskrivningarna och se världen föddas, Ni gör ett fantastisk ställe att spelleda i.
Tyvärr kommer jag inte starta kampanjen så tidigt som jag hade hoppats (vi behöver ha husvisningar när jag hade tänkt strata spelandet), vilket gör att jag nog inte kommer att börja spelleda förräns i november. Men det har gjort att jag har fått en annan tanke (typ tio minuter gammal och inte direkt genomtänkt) som jag gärna tar Er reaktion på. Skulle Ni tycka det var kul om jag kom ned och spelledde gudarna (typ veckan efter skapelsen) för att få mer känsla för dem?
Några frågor på vägen Vad ska limboslätten, paradiset och helvetet heta egentligen? Hur ser Olympen (dvs gudarnas boning) ut och vad ska den heta?
Bra fråga, som jag är väldigt nyfiken på.
Kramisar Gunnar
______________________ Gunnar Söderberg Annonschef Tidskriften ERA 101 53 STOCKHOLM 08-677 28 08 0733-58 83 58 gunnar.soderberg@era.se www.era.se